Woordje van de voorzitter

Beste leden,


Het begin van 2022 ligt al een tijdje achter ons, maar ons 50ste jaar als fietsclub moet nog beginnen. Je leest het goed, dit jaar wordt een jubileumjaar waarin er enkele speciale festiviteiten zijn gepland.

Het vorige seizoen hebben we gelukkig als club onze kilometer op de fiets kunnen afmalen. In het begin weliswaar in kleine groepjes van vier, dan met tien om uiteindelijk toch met de volle groep te kunnen starten aan de kerk. Onze geplande dagtochten hebben we ook allemaal kunnen rijden.

In het bestuur heeft zich vorig jaar een kleine verandering voorgedaan. Christine heeft na vele jaren het bestuur verlaten. Leen heeft dan weer de taken van Christine overgenomen. We danken allen Christine voor de vele jaren inzet en wensen natuurlijk Leen ook het beste toe.

Maar genoeg nu met achter ons te kijken, het is voor ons te doen!

Onze winter-MTB hebben we wel al achter de rug. Langs deze weg wil ik nog iedereen bedanken die zich ondanks het barslechte weer toch heeft willen engageren om hierbij te helpen.

De vooruitzichten voor dit seizoen zijn groots en uitdagend.

Zo zullen we op 6 maart starten in onze nieuwe kledij. In dit nieuwe tenue vertrekken we dit jaar natuurlijk op ons, meermaals uitgestelde, weekend naar Blankenberge. Hiervoor inschrijven kan nog steeds. Ook het MTB-weekend zal dit jaar weer plaats vinden.

Om ons 50 jaar te vieren hebben we tijdens de maand april een tentoonstelling gepland in de kerk van Klein-Sinaai. Elke zondagnamiddag kan je dan genieten van sfeerbeelden van de voorbije 50 jaar. Bij een gouden jubileum hoort natuurlijk een receptie. Hierover zullen we later meer info geven.

Dat we dit jaar in mei weer onze Avanti Classic en – VTT zullen organiseren staat natuurlijk buiten kijf. Ook onze jaarlijkse BBQ en het clubfeest, als afsluiter van het seizoen, staan terug op het programma.

Buiten deze activiteiten hebben we met enkele leden wederom een volledige kalender voor onze wekelijkse ritten en enkele dagritten ineen kunnen steken. Zij verdienen een dikke pluim om hier hun steentje bij te dragen zodat we wekelijks een fijne fietstocht kunnen maken. Naar oude gewoonte vertrekken onze ritten weer vanuit de manège.

Ook onze sponsors zijn een belangrijke schakel in de werking van de club. Mede dankzij hen rijden we dit jaar rond in onze nieuw tenue.

Zoals jullie wellicht al weten staan wij als bestuur steeds klaar om naar jullie vragen en opmerkingen te luisteren. Ook zullen wij er, samen met jullie, alles aan doen om van dit nieuwe seizoen een leuk en feestelijk seizoen te maken.


Sportieve groeten,
Gerrit