Woordje van de voorzitter

Beste leden,

Een nieuw wielerseizoen staat weer voor de deur. Maar vooraleer we hierover gaan uitweiden kijken we toch nog even terug naar het voorbije jaar 2019.

Onze winter-MTB in februari was weer een schot in de roos en ook onze jaarlijkse Avanti Classic en -VTT konden vele wielerliefhebbers bekoren.

Ook onze andere georganiseerde tochten verliepen vlekkeloos. Zowel de Duchennerit, de jubileumrit van de Landelijke Gilde (met slecht weer) als de Lambiktochten konden op veel enthousiasme rekenen.

De wekelijkse ritten die we met de club reden waren zeer gevarieerd en steeds heel afwisselend. Elke week een ander toertje rijden is zeker niet altijd evident!

Het fietsweekend in Winterberg werd zeer gewaardeerd door de deelnemers. En ook het MTB-weekend in Vresse was een topper. Al hebben we daar wel kunnen vaststellen dat niet alle MTB-ers over een sterk darmstelsel beschikken.

De BBQ en het clubfeest waren ook vorig jaar het ideaal moment om tussen al het culinaire de groepssfeer nog wat extra op te krikken.

Genoeg over het voorbije, nu terug naar het nieuwe jaar.

Het seizoen start al heel vroeg dit jaar. Het was dan weer een uitdaging om een gevarieerde kalender op te stellen.

Dit jaar worden er terug wekelijkse ritten georganiseerd en wie het programma erop naleest zal nu ook weer interessante dagtochten voor iedere groep terugvinden. Ook verschillende VWB-ritten op zaterdag staan op het programma.

Met de Blijf Jong-VTT, de Avanti Classic en -VTT, de Duchennerit en de Lambiktochten zullen we weer naar hartenlust pijltjes kunnen hangen en onze collega-fietsers verwennen met mooie ritten.

In 2020 vindt ook het fietsweekend voor de hele club plaats. Met zijn allen trekken we in mei voor 4 dagen naar Blankenberge. En het jaarlijkse MTB-weekend in juli staat weer op de kalender. De jaarlijks weerkerende feestjes en markten zullen we ook dit jaar niet overslaan.

Een nieuwe uitdaging voor 2020 is de start van een nieuwe discipline, het MTB-en, in onze club. Er gaat nu wekelijks in het veld gereden worden en maandelijks zal er een verplaatsing naar andere oorden plaatsvinden.

Beste leden, jullie zien dus dat het wederom een goed gevuld jaar, met vele sportieve uitdagingen, zal zijn. Onder het motto “vele handen maken licht werk” wil ik de vele vrijwilligers nogmaals bedanken voor hun inzet voor de club. Het is dankzij jullie allemaal dat onze club een levendige en gezonde sportvereniging is.

Sportieve fietsgroeten,
Gerrit