Woordje van de voorzitter

Beste leden,

Beste leden,
Het nieuwe jaar 2023 is al enkele weken bezig maar toch is het voorbije jaar nog niet vergeten.

Voor onze club was 2022 een speciaal jaar. Ons 50-jarig bestaan hebben we dan ook niet zo maar voorbij laten gaan. Onze tentoonstelling in Klein-Sinaai kon op veel belangstelling rekenen. Ook onze receptie na de sponsorrit was in teken van dit
jubileumjaar. Het weekend in Blankenberge en de vele fietstochten die we samen reden was hierop allemaal een vervolg.


Een nieuw jaar brengt natuurlijk weer nieuwe mogelijkheden en uitdagingen met zich mee. De eerste organisatie hebben we er reeds opzitten. Begin februari hadden we namelijk onze winter-MTB. Als dit de inleiding was voor het nieuwe jaar, was dit alvast een heuse binnenkomer. Maar liefst 635 MTB-ers namen deel aan onze MTB-tochten. Dit succes is ook mede te danken aan de vele helpende handen. Dat wil zeggen dat we als club niet slecht begonnen zijn en hopelijk kunnen we verder gaan op dit elan. Het doet mij als voorzitter steeds deugd dat er telkens zoveel vrijwilligers zijn om zich voor de club in te zetten.


Tijdens de tussenpauze in het seizoen hebben we natuurlijk niet stil gezeten. Er is namelijk weer een gevarieerde en sportieve rittenkalender opgesteld. Ook weer leuk is dat hiervoor zich weer enkele leden mee ingezet hebben om deze rond te krijgen. Met enkele leuke dagtochten op het programma en buiten de gewone wekelijkse ritten op de weg ook de MTB-ritten, is er voor ieder voldoende aanbieding om ook het nieuwe seizoen als sportieve vriendengroep te beleven.


Met de Avanti Classic en – VTT in mei willen we ook weer een knaller van een evenement organiseren. Als het aan de club en de leden ligt hopen we hier weer veel wielertoeristen te verwennen met leuke ritten.


Eén van de hoogtepunten dit jaar wordt de fietsmeerdaagse tijdens het Hemelvaartweekend in Arcen. In september volgt nog het MTB-weekend in de Ardennen. Alles hierover vernemen jullie later nog.


Ik kan er niet genoeg de nadruk opleggen dat het voor mij belangrijk is dat we een familiale, goedgezinde, veilige en sportieve club zijn en blijven. Ook in een club kunnen er wel eens disputen zijn, maar deze hopen we dan op een volwassen manier op te lossen. Hiervoor staat het bestuur steeds klaar om met een luisterend oor naar jullie grieven te luisteren. Aarzel niet om ons tijdens of na de ritten aan te spreken.


Mij rest er verder nog iedereen het beste te wensen en hopelijk veel fietsplezier tijdens het nieuwe fietsseizoen.

Sportieve groeten,
Gerrit