Dagrit naar Brussel – Manneken Kris

15 man+vrouw is zaterdagochtend 21 april present in de Ruitershoeve voor de tocht naar Brussel. Voor de tweede editie zijn de weergoden ons gelukkiger gezind dan de vorige keer, waar we op de terugweg vergast werden op een paar fikse regenbuien. Nu echter stralende zon en blauwe hemel.

Hieronder een kort verslagje en een paar foto’s. Of hier een video vanuit de hemel.

Over de brug van Temse gaat het langs landelijke wegen over Bornem, Oppuurs, Londerzeel,… In Sint Brixius Rode krijgen we de helling voorgeschoteld waar de kleine Eddy Merckx met zijn klein fietske ongetwijfeld honderden keren op en af is gegaan : zijn ouderlijk huis en zijn latere fietsfabriekje lagen aan de voet van die helling.

 

IMG_3260

Daarna gaat het snel langs de A12 over de grote ring aan de Douwe Egberts fabriek en duiken we de drukte van onze hoofdstad in.

Een eerste toeristische halte is het prachtige atomium, waar we ons mengen tussen massa’s buitenlandse-toeristen-met-selfiestick om ook een paar foto’s te nemen.

 

img_3258.jpg

 

 

De afspraak met onze Koning moeten we jammer genoeg annuleren vanwege een versperde weg. Daarom duiken we direct over de Trooz brug het stad in, om dan langs langs de Noordwijk en het futuristische metrostation Rogier naar het hart van de stad te fietsen.

IMG_3261

 

 

 

Vervolgens langs de Pachecolaan, en dan via de Grasmarkt, vanaf waar we ons te voet een weg banen door de mensenmassa naar de grote markt . Tijd voor een tweede fotosessie.

 

 

 

77dc32fd-87ea-4d7c-a6cf-53a73863bfd3

 

Vervolgens steken we door naar Manneken Pis. Speciaal voor de gelegenheid is onze nationale mascotte getoogd in het kostuum van de mannen van de gemeente. Manneken Kris dus, met andere woorden.

Daarna  door de Marollen tot aan de Vossenmarkt, om daar steil omhoog te klimmen over een hobbelige kassei, om zo uit te komen op de kleine ring. Iets verderop lag het terras van de middagstop al op ons te wachten.

Na het versterken van de inwendige mens en het bijvullen van de pullen klimmen we terug op ons stalen ros.

We defileren eerst over de brede kassei langs het koninklijk paleis om vervolgens langs het koningsplein, langs de BOZAR en de St Michiels- en St Goedele kathedraal weer naar beneden te sjezen, de stad uit.

Voor de terugweg kiezen we voor de ellenlange weg langs het kanaal Brussel- Willebroek, helemaal tot aan de Rupel. Langs het kanaal geeft Greet ons even een lesje acrobatie, kwestie van wat afwisseling te brengen terwijl we vele km’s afmalen. We zijn heel blij dat ze er met een beetje schrik vanaf komt. Gewoon een beetje afstoffen, en weg zijn we …

We volgen de dijkweg langs de Rupel, helemaal terug tot in Temse, en zo verder terug naar huis. Het terrasje van de Ruitershoeve wenkt, met een frisse pint.

’t Stad is leuk, maar den buiten ook.

Peter

 


Een reactie op “Dagrit naar Brussel – Manneken Kris

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s